Simon Kristensson

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Premiär. Solsken. Publikfest. Målfest.

Dem orden var vad dagen stod för.

Upplagt för premiärfest, intressant trupp och en ny motståndare. Skånekurd FF, bildade 2011, gjorde premiär i division 4.
Matchen började och det var med full fart framåt för Raif. 1-0 kom efter 9 minuter då Rasmus Ridell slog till efter ett förlängt inlägg och en snygg klack. Efter detta förvandlas matchen till hawaiifotboll. Fram och tillbaka och inget lag som riktigt tog tag i taktpinnen. Efter ca 30 min började Skånekurd ta över matchen och 1-1 kommer i den 37 minuten av deras anfallare Oscar Paradis som för dagen stod för 4(!) av Skånekurds mål. Och som inte detta var nog så slog han till igen med ett mål till i den 42 minuten och pausvilan kom med 1-2.

I andra halvlek så var det inte mycket snack om saken, Skånekurd visa att man ville vinna och gjorde 1-4 efter 54 minuter. Detta efter att Oscar snott åt sig en tafflig hemåt pass och rullat in bollen. Ett Raif som försökte men inte kom igenom riktigt. Man gjorde försök men dagens yttermittfältare kom inte runt på sina kanter. Efter 60 minuter stod Skånekurd för en fin prestation och man ställer sin anfallare fri mot Jakob som kommer ut men få se bollen rulla förbi sig. 9 minuter efter detta gör man även 1-5 och matchen kändes avgjord. Men skam den som ger sig. Pontus Haraldsson kommer in och gör ett fantastiskt inhopp. Han vinner nickduell efter nickduell och bara 2 min efter 1-5 kommer 2-5 och man kände ett litet hopp. Målet kom efter ett långt inkast och Rasmus står påpassligt och slår in bollen. Efter detta rullar minuterna fort. Man försöker och försöker och det gör även Skånekurd. Men efter 86 minuter så lyckas Fabian Karlsson göra 3-5 och man kände hopp. Detta hopp släktes snabbt då Skånekurd gjorde 3-6 direkt efter en fin lobb av deras anfallare. Trots detta så fortsätter RAIF kämpa och man får en straff i den 92 minuten som Rasmus Ridell förvaltar och fastställer slut resultatet 4-6.

Det är som man säger. Det är bara att bryta ihop och komma igen.

Ny match till helgen borta mot Staffanstorps GIF.
Staffansvallen, 16/4-2016 15:00. Se till att vara där!

Vi på redaktionen vill även gratulera Skånekurd till sin första seger i division 4 och ett fortsatt lycka till i serien!